Vacatures & Mededelingen


Gezocht: student-stagiair (m/v)

Arbeidsmarktresearch UvA BV (ARR) is op zoek naar een student-stagiair.
ARR is onderdeel van de UvA Holding B.V. en is verbonden aan de vakgroep Arbeidsrecht van de Universiteit van Amsterdam. ARR ontwikkelt onder leiding van Evert Verhulp digitale, juridische kennissystemen op het gebied van het arbeidsrecht in brede zin.

De stage bedraagt 16 tot 24 uur per week voor een periode van 3 à 4 maanden (totaal 240 uur) en start half juni 2017. De stagevergoeding bedraagt €600 voor de hele periode. De student-stagiair zal onderzoek gaan doen naar de rechtspraak op het gebied van de WWZ en zal zich bezighouden met één of meer onderzoeksopdrachten.

De (hoofd)vraag van het onderzoek luidt:

Hoe ontwikkelt de rechtspraak op het gebied van de WWZ zich en hoe verhoudt deze zich tot de in de wetsgeschiedenis neergelegde doelstellingen.

Werkzaamheden:
– Verzamelen, bestuderen, archiveren, clusteren, samenvatten en analyseren van rechtspraak op het gebied van de WWZ;
– Toetsen van rechtspraak aan wetsgeschiedenis en andere bronnen;
– Invoeren van rechtspraak in de door ARR ontwikkelde tools;
– Meehelpen aan eventueel noodzakelijke wijzigingen in de tools;
– Onderzoek naar trends in de gewezen uitspraken.

Vereisten:
– Het vak Arbeidsrecht Individueel is gevolgd of uit andere vakken blijkt affiniteit met het arbeids(ontslag)recht;
– Zelfstandige werkhouding;
– Goede analytische, schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
– Beschikbaarheid voor minstens 16 uur per week (met onderwijs en tentamens kan rekening worden gehouden en gezien de zomerperiode ook met eventuele vakantie).

Na afloop van de stage ontvangt de student-stagiair 6 EC studiepunten, mits aan de voorwaarden is voldaan. Zie voor de procedures bij stages student.uva.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
– Ilse Zaal 020-5252392 of i.zaal@uva.nl
– Rachel Rietveld 020-5252389 r.d.rietveld@uva.nl

Reageren kan uiterlijk tot en met zondag 4 juni. Sollicitaties kunnen worden gestuurd naar: r.d.rietveld@uva.nl. Gesprekken met de kandidaten worden begin juni gevoerd.


Vacature Bestuurslid Extern

Ter versterking van het team zijn wij per direct op zoek naar een enthousiaste en communicatief vaardige kandidaat voor de functie Bestuurslid Extern.
Als Bestuurslid Extern ben je verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten voor onze leden, bijvoorbeeld kantoorbezoeken, borrels of de jaarlijkse scriptiemarkt. Verder ben je contactpersoon voor de kantoren, onderhoud je contact met recruiters en denk je actief mee over alle zaken die de vereniging aangaan.
Ben jij een gemotiveerde masterstudent (tevens lid van ASAR) aan de VU of Uva en wil jij graag deel uit maken van het bestuur van ASAR en bestuurservaring opdoen? Solliciteer dan meteen door een motivatie en jouw cv te sturen naar: secretaris@asar-amsterdam.nl.


Hugo Sinzheimer Moot Court Competition

In juni 2016 heeft de eerste Europese arbeidsrechtelijke Hugo Sinzheimer Moot Court Competition (Hugo Moot) plaatsgevonden in Amsterdam. Voor de Nederlandse delegatie een dubbel succes: de organisatie was perfect en het Nederlands team heeft een aantal eerste prijzen binnengehaald, waaronder die voor het beste team. Zie hier voor meer over de Hugo Moot en hier voor een indruk van de eerste Hugo Moot.

Op 16 en 17 juni 2017 vindt de tweede Hugo Moot plaats in Aarhus, Denemarken. Het onderwerp van dit jaar is herstructurering van ondernemingen. Uiteraard willen we weer meedoen en ons succes gaan herhalen!

Hierbij dan ook de oproep om je aan te melden. Dit gaat heel eenvoudig met een mailtje naar: b.p.ter.haar@law.leidenuniv.nl.

Vermeld in dit mailtje:
je naam;
de universiteit waaraan je studeert;
je afstudeerrichting; en
een korte motivatie waarom je mee wilt doen – in het Engels.

De uiterste inzenddatum is: maandag 30 januari 2017

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met mw. B.P. (Beryl) ter Haar door te mailen naar: b.p.ter.haar@law.leidenuniv.nl.


 Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer zoekt nieuwe medewerkers

Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer is per direct op zoek naar nieuwe medewerkers! Met meer dan 50 medewerkers zijn wij de grootste rechtswinkel van Nederland. Wij houden er dan ook  – naast een uitgebreide borrelpraktijk – een uitgebreide procespraktijk op na. Momenteel lopen er bij ons ruim 20 rechtszaken bij verschillende rechtbanken. Grote kans dus dat jij ook op enig moment voor de rechter staat.

Wil jij ook leren hoe het er in de praktijk aan toe gaat? Kijk dan op http://rechtswinkelbijlmermeer.nl/werken-bij/vacature-rechtswinkelier en richt je sollicitatie (inclusief sollicitatiebrief, cv en gewaarmerkte cijferlijst) aan Marko Jovović, secretaris@rechtswinkelbijlmermeer.nl

We hopen van je te horen!


Stichting Wetwinkel Amsterdam zoekt nieuwe medewerkers

Per 1 december 2016 is Stichting Wetwinkel Amsterdam op zoek naar nieuwe medewerkers. Interesse? Solliciteer dan door een motivatie en CV te sturen naar sollicitatiewetwinkel@gmail.com voor 14 november a.s. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op: www.wetwinkelamsterdam.nl.


Vacature FNV Horecabond

FNV Horecabond is per direct op zoek naar een rechtenstudent met arbeidsrechtelijke of privaatrechtelijke afstudeerrichting (met affiniteit arbeidsrecht/sociale zekerheidsrecht) die gemiddeld één dag per week werkervaring wil opdoen. Ervaring met telefonisch klantcontact is een pré. Ook zou het fijn zijn als de potentiële kandidaat voor langere tijd (flexibel) beschikbaar is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thomas van Rijsingen:
Telefoonnummer 036-5358551 of e-mail t.vanrijsingen@fnvhorecabond.nl


Nederlands team (o.a UvA) wint Moot Court Competition!

Lees hier het verslag van de eerste Hugo Sinzheimer Moot Court Competition. ASAR feliciteert het Nederlandse team en in het bijzonder Imran Hyder en Janien Schunken van de UvA!


HSI organiseert eerste Hugo Sinzheimer Moot Court Competition en Nederlands team wint eerste prijs

Drie jaar geleden kwamen vijf bevriende collega’s arbeidsrecht op het idee om een internationale moot court competitie op te zetten. Wegens het gebrek aan een internationale juridische instelling die rechtstreeks kan oordelen over arbeidsrecht was het niet erg voor de handliggend. Niettemin is het toch gelukt. Het vinden van een geschikte naam was aanzienlijk minder problematisch. De tijdens de tweede wereldoorlog uit Frankfurt naar Amsterdam gevluchte rechtssocioloog Hugo Sinzheimer geniet tot op de dag van vandaag internationale faam voor zijn werk op het gebied van het (collectieve) arbeidsrecht. Dat het Hugo Sinzheimer Instituut (HSI), van 23-25 juni 2016 de eerste moot court organiseerde is dan ook geen toeval.

1

Aan de eerste Hugo Sinzheimer Moot Court Competitie (HS MCC) deden acht landen mee, naast Nederland, Denemarken, Georgië, Hongarije, Italië, Litouwen, Polen, en Spanje. Tijdens de culturele avond op 23 juni zat de sfeer er goed in. Studenten genoten van het eten en drinken dat iedereen vanuit het eigen land had meegenomen. Na de trekking van de teams voor de kwartfinales begon de spanning goed op te lopen. Op vrijdagochtend 24 juni hadden de teams tijd om de schriftelijke stukken van de tegenpartij goed te bestuderen en de pleidooien aan te scherpen. Na een welkomstwoord van de wetenschappelijk directeur van het HSI, prof. mr. Evert Verhulp, begonnen om twee uur ‘s middags de eerste kwartfinales. Aan het eind van de middag werden de teams voor de halve finales bekend gemaakt, waaronder zich het Nederlandse team bevond.

2

Het Nederlandse team, bestaande uit Annemijn Westerduin en Fanny Sax van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Imran Hyder van de Universiteit van Amsterdam en Janien Schunken eveneens van de UvA en de Universiteit van Maastricht, viel in de kwartfinales tegen Italië al op.

3

Foto: Italië (links) vs Nederland (rechts)

In de halve finale tegen Denemarken had het Nederlandse team het zwaar met scherpe en doordringende vragen van de Poolse studentrechter. Ondanks het feit dat Denemarken een lichte voorsprong had omdat ze meer punten hadden voor het schriftelijke stuk, won het Nederlandse team op basis van de pleitprestaties.

In de finale stond het Nederlandse team tegenover dat van Litouwen. Op basis van de schriftelijke stukken stonden ze gelijk, dus de einduitslag werd volledig bepaald door de pleitprestaties. Ook deze gingen voor een groot deel gelijk op. Dit bleek onder meer uit het feit dat de prijs voor beste pleiter naar Aiste Butvilaite van het Litouwse team ging en naar Imran Hyder van het Nederlandse team! Uiteindelijk waren het de excellente pleitprestaties van Janien Schunken die de overwinning naar het Nederlandse team bracht.

4

Foto: Nederlands team (vlnr: Imran Hyder; Fanny Sax; Janien Schunken; en Annemijn Westerduin)

Inhoudelijk was de eerste Hugo Moot (zoals studenten het noemen) een groot succes, niet alleen voor het Nederlandse team, maar ook inhoudelijk. Tijdens het afsluitende diner werden de nieuwe vriendschappen bezegeld.

5

Foto: After-diner vriendschapsbezegeling in De Gieter, Amsterdam

De tweede Hugo Sinzheimer Moot Court Competition zal plaatsvinden van 15-17 juni 2017, in Aarhus, Denemarken. Nederland zal dan zeker weer van de partij zijn! Nu al geïnteresseerd om dan mee te doen? Stuur een email met motivatiebrief in het Engels naar: b.p.terhaar@uva.nl. Zie voor meer informatie over de Hugo Moot: http://hsi.uva.nl/en/hs-mcc/.

Reageren kan uiterlijk tot en met 12 juni. Sollicitaties kunnen worden gestuurd naar: r.d.rietveld@uva.nl. In de week van 13 juni zullen gesprekken met de kandidaten worden gevoerd.


Kans maken op een masterbeurs? Grijp je kans!

Het jonge kantoor LiberDock investeert graag in studenten. Zij bieden studenten die zich specialiseren in arbeidsrecht en ondernemingsrecht de uitgelezen kans een beurs én stage te verdienen. Lees hier hoe je in aanmerking kan komen.


Blog van de docenten

De docenten en promovendi van de VU en UvA hebben sinds een tijdje een site waarop blogs van eigen hand worden gepubliceerd. De blogs gaan dieper in op een onderwerp of bespreken een nieuwe ontwikkeling. Altijd leuk en goed om te lezen dus! Zie hier de link naar de laatste blog van Willemijn Roozendaal.