Vacatures & Mededelingen


 

Hugo Sinzheimer Moot Court Competition

In juni 2016 heeft de eerste Europese arbeidsrechtelijke Hugo Sinzheimer Moot Court Competition (Hugo Moot) plaatsgevonden in Amsterdam. Voor de Nederlandse delegatie een dubbel succes: de organisatie was perfect en het Nederlands team heeft een aantal eerste prijzen binnengehaald, waaronder die voor het beste team. Zie hier voor meer over de Hugo Moot en hier voor een indruk van de eerste Hugo Moot.

Van 14-16 juni 2018 vindt de derde Hugo Moot Court plaats in Milaan, Italië. Uiteraard willen we weer meedoen en ons succes gaan herhalen!

Hierbij dan ook de oproep om je aan te melden. Dit gaat heel eenvoudig met een mailtje naar: P.R.Bartens@uva.nl

Vermeld in dit mailtje:
je naam;
je CV;
de universiteit waaraan je studeert;
je afstudeerrichting; en
een korte motivatie waarom je mee wilt doen – in het Engels.

De uiterste inzenddatum is: maandag 7 januari 2018

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met mw. P.R. (Priscilla) Bartens door te mailen naar: P.R.Bartens@uva.nl.


 Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer zoekt nieuwe medewerkers

Stichting Rechtswinkel Bijlmermeer is per direct op zoek naar nieuwe medewerkers! Met meer dan 50 medewerkers zijn wij de grootste rechtswinkel van Nederland. Wij houden er dan ook  – naast een uitgebreide borrelpraktijk – een uitgebreide procespraktijk op na. Momenteel lopen er bij ons ruim 20 rechtszaken bij verschillende rechtbanken. Grote kans dus dat jij ook op enig moment voor de rechter staat.

Wil jij ook leren hoe het er in de praktijk aan toe gaat? Kijk dan op http://rechtswinkelbijlmermeer.nl/werken-bij/vacature-rechtswinkelier en richt je sollicitatie (inclusief sollicitatiebrief, cv en gewaarmerkte cijferlijst) aan Marko Jovović, secretaris@rechtswinkelbijlmermeer.nl

We hopen van je te horen!


Vacature FNV Horecabond

FNV Horecabond is per direct op zoek naar een rechtenstudent met arbeidsrechtelijke of privaatrechtelijke afstudeerrichting (met affiniteit arbeidsrecht/sociale zekerheidsrecht) die gemiddeld één dag per week werkervaring wil opdoen. Ervaring met telefonisch klantcontact is een pré. Ook zou het fijn zijn als de potentiële kandidaat voor langere tijd (flexibel) beschikbaar is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thomas van Rijsingen:
Telefoonnummer 036-5358551 of e-mail t.vanrijsingen@fnvhorecabond.nl


Nederlands team (o.a UvA) wint Moot Court Competition!

Lees hier het verslag van de eerste Hugo Sinzheimer Moot Court Competition. ASAR feliciteert het Nederlandse team en in het bijzonder Imran Hyder en Janien Schunken van de UvA!


HSI organiseert eerste Hugo Sinzheimer Moot Court Competition en Nederlands team wint eerste prijs

Drie jaar geleden kwamen vijf bevriende collega’s arbeidsrecht op het idee om een internationale moot court competitie op te zetten. Wegens het gebrek aan een internationale juridische instelling die rechtstreeks kan oordelen over arbeidsrecht was het niet erg voor de handliggend. Niettemin is het toch gelukt. Het vinden van een geschikte naam was aanzienlijk minder problematisch. De tijdens de tweede wereldoorlog uit Frankfurt naar Amsterdam gevluchte rechtssocioloog Hugo Sinzheimer geniet tot op de dag van vandaag internationale faam voor zijn werk op het gebied van het (collectieve) arbeidsrecht. Dat het Hugo Sinzheimer Instituut (HSI), van 23-25 juni 2016 de eerste moot court organiseerde is dan ook geen toeval.

1

Aan de eerste Hugo Sinzheimer Moot Court Competitie (HS MCC) deden acht landen mee, naast Nederland, Denemarken, Georgië, Hongarije, Italië, Litouwen, Polen, en Spanje. Tijdens de culturele avond op 23 juni zat de sfeer er goed in. Studenten genoten van het eten en drinken dat iedereen vanuit het eigen land had meegenomen. Na de trekking van de teams voor de kwartfinales begon de spanning goed op te lopen. Op vrijdagochtend 24 juni hadden de teams tijd om de schriftelijke stukken van de tegenpartij goed te bestuderen en de pleidooien aan te scherpen. Na een welkomstwoord van de wetenschappelijk directeur van het HSI, prof. mr. Evert Verhulp, begonnen om twee uur ‘s middags de eerste kwartfinales. Aan het eind van de middag werden de teams voor de halve finales bekend gemaakt, waaronder zich het Nederlandse team bevond.

2

Het Nederlandse team, bestaande uit Annemijn Westerduin en Fanny Sax van de Erasmus Universiteit Rotterdam, Imran Hyder van de Universiteit van Amsterdam en Janien Schunken eveneens van de UvA en de Universiteit van Maastricht, viel in de kwartfinales tegen Italië al op.

3

Foto: Italië (links) vs Nederland (rechts)

In de halve finale tegen Denemarken had het Nederlandse team het zwaar met scherpe en doordringende vragen van de Poolse studentrechter. Ondanks het feit dat Denemarken een lichte voorsprong had omdat ze meer punten hadden voor het schriftelijke stuk, won het Nederlandse team op basis van de pleitprestaties.

In de finale stond het Nederlandse team tegenover dat van Litouwen. Op basis van de schriftelijke stukken stonden ze gelijk, dus de einduitslag werd volledig bepaald door de pleitprestaties. Ook deze gingen voor een groot deel gelijk op. Dit bleek onder meer uit het feit dat de prijs voor beste pleiter naar Aiste Butvilaite van het Litouwse team ging en naar Imran Hyder van het Nederlandse team! Uiteindelijk waren het de excellente pleitprestaties van Janien Schunken die de overwinning naar het Nederlandse team bracht.

4

Foto: Nederlands team (vlnr: Imran Hyder; Fanny Sax; Janien Schunken; en Annemijn Westerduin)

Inhoudelijk was de eerste Hugo Moot (zoals studenten het noemen) een groot succes, niet alleen voor het Nederlandse team, maar ook inhoudelijk. Tijdens het afsluitende diner werden de nieuwe vriendschappen bezegeld.

5

Foto: After-diner vriendschapsbezegeling in De Gieter, Amsterdam

De tweede Hugo Sinzheimer Moot Court Competition zal plaatsvinden van 15-17 juni 2017, in Aarhus, Denemarken. Nederland zal dan zeker weer van de partij zijn! Nu al geïnteresseerd om dan mee te doen? Stuur een email met motivatiebrief in het Engels naar: b.p.terhaar@uva.nl. Zie voor meer informatie over de Hugo Moot: http://hsi.uva.nl/en/hs-mcc/.

Reageren kan uiterlijk tot en met 12 juni. Sollicitaties kunnen worden gestuurd naar: r.d.rietveld@uva.nl. In de week van 13 juni zullen gesprekken met de kandidaten worden gevoerd.


Kans maken op een masterbeurs? Grijp je kans!

Het jonge kantoor LiberDock investeert graag in studenten. Zij bieden studenten die zich specialiseren in arbeidsrecht en ondernemingsrecht de uitgelezen kans een beurs én stage te verdienen. Lees hier hoe je in aanmerking kan komen.


Blog van de docenten

De docenten en promovendi van de VU en UvA hebben sinds een tijdje een site waarop blogs van eigen hand worden gepubliceerd. De blogs gaan dieper in op een onderwerp of bespreken een nieuwe ontwikkeling. Altijd leuk en goed om te lezen dus! Zie hier de link naar de laatste blog van Willemijn Roozendaal.