Stages

Onderzoeksstagiair Arbeidsmarktresearch UvA BV

Gezocht: onderzoeksstagiair (m/v)

Ben jij een student die met plezier de nieuwste (arbeidsrechtelijke) uitspraken doorleest? En lijkt het je leuk om bezig te zijn met verschillende onderzoeksopdrachten? Arbeidsmarktresearch UvA BV (ARR) is doorlopend op zoek naar onderzoeksstagiair(e)s. Daarbij gaat de voorkeur uit naar studenten in de eindfase van de bachelor of masterfase van de studie.

ARR is onderdeel van de UvA Holding B.V. en is verbonden aan de vakgroep Arbeidsrecht van de Universiteit van Amsterdam (UvA). ARR houdt zich onder leiding van professor Evert Verhulp bezig met toegankelijkheid van het recht en de inzet van legal tech oplossingen daartoe. Zo worden digitale, juridische kennissystemen ontwikkeld op het gebied van het arbeidsrecht in brede zin (www.magontslag.nl), maar worden ook expertsystemen op andere (privaatrechtelijke) gebieden ontwikkeld. Daarnaast verzorgt ARR onder andere grotendeels de inhoud van Sdu arbeidsrecht (www.opmaat.sdu.nl/arbeidsrecht) en Rechtwijzer Ontslag en worden diverse onderzoeksopdrachten uitgevoerd. ARR bevindt zich in de inspirerende Amsterdam Law Hub en op de arbeidsrechtsectie van de UvA.

De stage bedraagt 8 tot 16 uur per week voor een periode van 3 à 4 maanden (totaal 240 uur) en start op een nader te overleggen datum . Werkdagen en -uren zijn in overleg, en met tentamens en andere activiteiten wordt rekening gehouden. De stagevergoeding bedraagt €600 voor de hele periode. Je zal onderzoek gaan doen naar de rechtspraak op het gebied van de Wwz en de Wab, hebt je eigen onderzoeksopdracht en bent betrokken bij lopende opdrachten binnen het bedrijf. Daarnaast zal je je onder andere bezighouden met het invoeren van rechtspraak in de door ARR ontwikkelde tools (www.magontslag.nl) en meehelpen aan eventueel noodzakelijke wijzigingen in de tools. Ook zal je minstens één keer in de maand een arbeidsrechtelijke bijeenkomst bijwonen, waar arbeidsrecht specialisten recente juridische ontwikkelingen behandelen. Verder zal je aanwezig zijn bij overleg, cursussen en andere activiteiten.

Werkzaamheden:

  • Verzamelen, bestuderen, archiveren, clusteren, samenvatten en analyseren van rechtspraak op het gebied van de Wwz;
  • Analyseren en duiden van nieuwe wetgeving rondom de Wwz;
  • Meehelpen aan eventueel noodzakelijke wijzigingen in de tools;
  • Onderzoek naar trends in de gewezen uitspraken;
  • Mee naar overleggen, cursussen en andere activiteiten.

Vereisten:

  • Het vak Arbeidsrecht wordt/is gevolgd (of aantoonbare affiniteit met het arbeidsrecht); of
  • Het vak Digitalisering van het arbeidsrecht / Legal Tech Lab is gevolgd (of aantoonbare affiniteit met digitalisering op andere wijze); en
  • Zelfstandige werkhouding;
  • Goede analytische, schriftelijke en mondelinge vaardigheden;
  • Beschikbaarheid voor minstens 8 uur per week (met onderwijs en tentamens wordt rekening gehouden).

Spreekt deze functie jou aan? Solliciteer dan nu door je CV en motivatiebrief te mailen naar r.d.rietveld@uva.nl. Binnen circa twee weken ontvang je een reactie op je sollicitatie. Gesprekken worden in de aansluitende periode gevoerd.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Rachel Rietveld (020-5252389 of r.d.rietveld@uva.nl)

Palthe Oberman advocaten - Studentstage​

Palthe Oberman advocaten is een advocatenkantoor gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Wij maken deel uit van het netwerk L&E Global, een internationale alliantie van gespecialiseerde arbeidsrechtkantoren.

Werkzaamheden bij Palthe Oberman

Onze cliënten zijn met name werkgevers (grote nationale en internationale bedrijven, het MKB en overheidsinstellingen), maar ook (het hogere segment van) werknemers. Onze cliënten opereren in diverse sectoren zoals de financiële, culturele en industriële sector, sport, TV radio en muziek, mode en horeca.

Bij Palthe Oberman houden we ons dagelijks bezig met adviseren en procederen over individueel en collectief ontslag, statutair bestuurders, reorganisaties, (schijn)zelfstandigheid, cao-recht, arbeidsvoorwaarden, medezeggenschap en #MeToo-kwesties.

Via L&E Global ondersteunen wij ook buitenlandse cliënten met betrekking tot het Nederlandse arbeidsrecht. Daarbij kun je denken aan het adviseren over en het begeleiden van Nederlandse medezeggenschapstrajecten bij internationale overnames, maar ook aan een buitenlandse cliënt die een vestiging in Nederland wil openen of juist wil sluiten.

Stagelopen bij Palthe Oberman

Momenteel werken er elf advocaten bij Palthe Oberman, waaronder twee advocaat-stagiaires. Daarnaast zijn er regelmatig juridisch medewerkers bij ons werkzaam voor een aantal dagen in de week en lopen studenten een student-stage.

Palthe Oberman typeert zich als kantoor met hoge vakinhoudelijke kennis, maar ook als kantoor dat meedenkt met haar cliënten en praktische adviezen geeft. Bij Palthe Oberman wordt denken buiten de kaders zeer gewaardeerd.

Tijdens een student-stage draai je mee in de dagelijkse praktijk van kantoor. Je werkt mee aan dossiers van verschillende advocaten. Je doet jurisprudentie- en literatuuronderzoek, ondersteunt de advocaten bij het opstellen van adviezen en processtukken, woont zittingen en cliëntbesprekingen bij en neemt deel aan de wekelijkse jurisprudentielunch.

Ben je geïnteresseerd in een student-stage of heb je vragen? Neem dan contact op met mr. Lisa van den Goorbergh (vandengoorbergh@paltheoberman.nl). 

Wij verheugen ons op je komst!