Student-stage Palthe Oberman

Palthe Oberman advocaten is een advocatenkantoor gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Wij maken deel uit van het netwerk L&E Global, een internationale alliantie van gespecialiseerde arbeidsrechtkantoren.

Werkzaamheden bij Palthe Oberman

Onze cliënten zijn met name werkgevers (grote nationale en internationale bedrijven, het MKB en overheidsinstellingen), maar ook (het hogere segment van) werknemers. Onze cliënten opereren in diverse sectoren zoals de financiële, culturele en industriële sector, sport, TV radio en muziek, mode en horeca.

Bij Palthe Oberman houden we ons dagelijks bezig met adviseren en procederen over individueel en collectief ontslag, statutair bestuurders, reorganisaties, (schijn)zelfstandigheid, cao-recht, arbeidsvoorwaarden, medezeggenschap en #MeToo-kwesties.

Via L&E Global ondersteunen wij ook buitenlandse cliënten met betrekking tot het Nederlandse arbeidsrecht. Daarbij kun je denken aan het adviseren over en het begeleiden van Nederlandse medezeggenschapstrajecten bij internationale overnames, maar ook aan een buitenlandse cliënt die een vestiging in Nederland wil openen of juist wil sluiten.

Het team van Palthe Oberman

Momenteel werken er tien advocaten bij Palthe Oberman, waaronder twee advocaat-stagiaires. Daarnaast zijn er regelmatig juridisch medewerkers bij ons werkzaam voor een aantal dagen in de week en lopen studenten een student-stage.

Palthe Oberman typeert zich als kantoor met hoge vakinhoudelijke kennis, maar ook als kantoor dat meedenkt met haar cliënten en praktische adviezen geeft. Bij Palthe Oberman wordt denken buiten de kaders zeer gewaardeerd.

Tijdens een student-stage draai je mee in de dagelijkse praktijk van kantoor. Je werkt mee aan dossiers van verschillende advocaten. Je doet jurisprudentie- en literatuuronderzoek, ondersteunt de advocaten bij het opstellen van adviezen en processtukken, woont zittingen en cliëntbesprekingen bij en neemt deel aan de wekelijkse jurisprudentielunch.

Ben je geïnteresseerd in een student-stage of heb je vragen? Neem dan contact op met mr. Lisa van den Goorbergh (vandengoorbergh@paltheoberman.nl). Vanaf november 2020 zijn er weer plekken beschikbaar voor student-stagiairs.

Wij verheugen ons op je komst!